KAATJE EN ZOON

Glas  in  lood  van  Kaatje  en  Zoon  beweegt  het  licht

[one_half]De ontstaansgeschiedenis van de huidige glas in loodtechnieken begon vele eeuwen geleden in het oude Egypte.Niet lood maar hout en brons waren toen de profielmaterialen. Via de Romeinen is deze techniek over de wereld verspreid.

In de middeleeuwen kwam het gebruik van lood als profiel-
materiaal letterlijk in beeld. De reden was een praktische: men was niet in staat om grote glasoppervlakten te produceren. Dit onvermogen genereerde wel een prachtig mooie glas in lood kunstvorm dat vooral in kerken (zoals prachtig te zien is op de foto) en herenhuizen vaak werd toegepast. ​

Glas  en  lood:  never  change  a  wining  team

Glas en lood vormen samen al eeuwen een ijzersterk team. ​Het oud- ste glas in loodraam dateert uit de eind 9e eeuw. Aanzienlijk recenter is de oprichting van Kaatje en Zoon glasatelier. In 2004 begon Bas Noordman aan de Reinkensstraat 18. Tegenwoordig heeft Kaatje en Zoon het glasatelier aan de Obrechtstraat 57 in Den Haag.

Door zijn grote gedrevenheid en zijn constante hang naar perfectie, wist Noordman zijn atelier succesvol uit te bouwen
tot een begrip in Den Haag. Met als gevolg een comfortabel gevulde orderportefeuille voor glas in lood atelier Kaatje en Zoon. Heeft u een glas in loodvraag? Vrijblijvend zoeken we met u naar een passend antwoord. Is dat antwoord gevonden, dan zetten wij dat om in een overzichtelijke offerte.

Kaatje en Zoon, de specialist in glas in lood

[/one_half]
[one_half_last]Kaatje-en-Zoon-BAFO-Kerk-Haarlem foto: C.M. Vella voor Kaatje en Zoon Glasatelier[/one_half_last]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *